Geitenkaas

De Hollandse geitenkaas is de laatste decennia flink in opmars. Terecht, want er zijn steeds meer goede geitenboerderijen die heerlijke geitenkaas maken. De verschillen in de kwaliteit van geitenkaas zijn enorm, maar bij een mooie geitenkaas moet de geitenmelk de kaas karakteriseren. De verscheidenheid aan type grond in nederland, bijvoorbeeld kleigrond en duinen, zorgen ervoor dat deze geitenmelk een streekgebonden smaak heeft.

Zie onze webshop

 

Hieronder enkele geitenkazen uit ons assortiment:

Geitenkaas Witte Sikke                     geitenkaas2.jpg

De geitenkazen worden gemaakt door kaasmakerij Rouveen. De kazen worden gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk en plantaardig stremsel. Dat betekent dat deze kazen ook vegetarisch zijn.

 

 

 

 


fenegriek.jpg

Geitenkaas Fenegriek

 

Geitenkaas fenegriek is 1 van de kazen welke gemaakt worden op 't Kranenbroeks kaasboerderijke.
Heerlijk ambachtelijk bereide kazen met kruiden.
Deze kaas is gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk.
Het is een jong belegen kaas met fenegriekzaadjes.
Fenegriek is een kruid welke naar walnoot smaakt.

 

 

 

                                                                                                                   olijf en zongedroogde tomaat.png

 

Geitenkaas met Olijf en Zongedroogde Tomaat

Deze Geitenkaas met olijf en zongedroogde tomaat is een kruidige, romige kaas van Nederlandse bodem. Kaasmakerij Klaverkaas staat goed bekend en won met meerdere prijzen. Deze speciale uitvoering van hun Geitenkaas is mild, maar verrassend. Lekker op brood of op een kaasplank.

 

 

 

         
Biologische Geitenkaas

Deze heerlijke zachte Hollandse geitenkaas wordt gemaakt van 100% biologische geitenmelk. De fenegriek- en basilicumkruiden maken dat deze kaas een evenwichtige smaak heeft. Floortje wordt "met zorg" bereid op zorgboerderij "De Mekkerstee" in Ouddorp. De Mekkerstee is ook voor bezoek geopend. Floortje is heerlijk romig en zeer geschikt bij een mooi glas droge witte wijn.